|
mitko_marti07
|
 |
« -: Януари 17, 2010, 12:13:55 » |
|
Проучване, направено от психолози и цитирано от в. "Дейли телеграф", показва, че младите майки всъщност подобряват социалния си живот и разширяват кръга от познатите и приятелите си. Резултатите се базират на данни, събрани от близо 4000 млади майки. Анкетата била проведена от екип психолози, ръководен от Кейти Барлоу от благотворителната организация на подпомагане на деца, болни от рак, CLIC Sargent. Психолозите установили, че жените се сдобиват със средно осем нови приятели след раждането на детето си. Около 50 % от доброволците в проучването заявили, че след като са родили, са изгубили контакт с част от предишните си приятели, но са се сближили с още по-голям брой хора. Жените, които гледат малките си деца, си създават още по-широк кръг от познати и приятели, с които се срещат много по-често. Изследването показва, че един месец, след като родят, майките стават център на широк приятелски кръг. 48% от тях се стремят да си създадат група от доверени приятели, от които при нужда могат да потърсят помощ. Младите майки най-често срещат нови познати на детските площадки за игра (44%), в детските ясли и градини (32%) и на кафе заедно с други майки с деца (22%). 10% пък си създават познанства, докато се занимават с фитнес. За 75% от майките дните, когато са ходели по заведения и партита, са останали в миналото, а 25% изобщо не се срещат със старите си приятели. 80% от младите майки редовно са на компютъра.
Младите майки прекарват най-малко по два часа дневно в Интернет. Две трети от тях използват форуми и социални мрежи, за да общуват с приятелките си и да обменят опит и с други млади майки. 50% използват електронна поща, а 40% разчитат на SMS. Повечето от младите жени споделят, че преди раждането са се страхували да не останат изолирани, но почти половината са се присъединили към различни групи, кампании за набиране на средства и общественополезни инициативи, за да се запознаят с нови хора.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Форум за бременност, раждане, майчинство, форум за майки и бебета
|
 |
« -: Януари 17, 2010, 12:13:55 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
mitko_marti07
|
 |
« Отговор #1 -: Януари 24, 2010, 08:28:20 » |
|
Аз съм от 80 % 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Форум за бременност, раждане, майчинство, форум за майки и бебета
|
 |
« Отговор #1 -: Януари 24, 2010, 08:28:20 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
mitko_marti07
|
 |
« Отговор #3 -: Януари 25, 2010, 08:35:44 » |
|
О, да само да се затопли и сме все навън и рядко съм в нета 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
itv
|
 |
« Отговор #4 -: Януари 27, 2010, 04:03:04 » |
|
ако аз на 35г. вече съм стара майка с някои неща не съм съгласна... моят живот почти не се е променил след като с ероди сина ми, е да първите 3г. не излизах много, но от както съм на работа, а той на градина просто нещата са си по старому... в никакъв случай не губя връзката с приятелите си, но наистина имам нови познанства покрай детето... 
|
|
|
|
|
Активен
|
 МИТАКА - 16.08.2005г.
|
|
|
|
Sladost
Гост
|
 |
« Отговор #5 -: Януари 27, 2010, 04:07:59 » |
|
itv,аз съм на 24,но споделям мнението ти.С тази разлика,че не ми пречи да си излизам на дискотеки или по заведения поне веднъж седмично,не се чувствам виновна да оставям децата за по няколко часа при бабите им,за да изляза с приятели.Имам нужда от това и си го позволявам.Обичам приятелите си,те ме обичат и обичат децата ми,не виждам причина да се отдалечаваме едни от други.
Нови приятелства не съм създала покрай децата,само нови познанства. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
itv
|
 |
« Отговор #6 -: Януари 27, 2010, 04:11:21 » |
|
аз затова и написах познанства, защото за мен думата приятел трудничко я "лепвам" на някой 
|
|
|
|
|
Активен
|
 МИТАКА - 16.08.2005г.
|
|
|
|
|
|
mitko_marti07
|
 |
« Отговор #8 -: Февруари 01, 2010, 12:40:05 » |
|
ако аз на 35г. вече съм стара майка с някои неща не съм съгласна... моят живот почти не се е променил след като с ероди сина ми, е да първите 3г. не излизах много, но от както съм на работа, а той на градина просто нещата са си по старому... в никакъв случай не губя връзката с приятелите си, но наистина имам нови познанства покрай детето...  Марти все още не ходи на градина и аз на работа и може би затова е променен от преди живота, но и пир теб е било така  Не загубих връзките си с приятелите си, а създадох даже нови и все семейства с деца  Ще станат нещата по старому, ако има кой да го гледа, иначе е винаги с нас и не го водя по дискотеки и т.н.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|