В тази тема можете да научите как да използвате рамките, които изработва екипът на Мамита-БГ и да ги приложите в подписа си със снимката на Вашето дете или любим човек.Можете и да поръчате на нашия екип да Ви сложи снимката в рамката. За целта:1. Публикувайте снимката, която искате да се сложи в рамка с размери не по-големи от 666х500 пиксела, за да не се разтяга форумът надясно.
2. Изберете си рамка от сайта на Мамита-БГ: www.mamita-bg.com или от Рамки за снимки по категории
Трябва да напишете от кой раздел е рамката и кой номер е. Можете да видите името на рамката:
* Ако сте с Internet Explorer: като минете с мишката върху рамката ще се изпише името й.
* Ако сте с Mozilla Firefox: натиснете десен бутон на мишката и дайте Информация за елемент. Алтернативен текст е името на рамката.Пример: Искам рамка от раздела Приказни герои пг10
3. След като ние Ви публикуваме вече готовата рамка със снимка, ще Ви дадем код, който ще копирате във вашият подпис в личният ви профил.Надяваме се, че ще бъдете търпеливи при изготвянето им от нашия екип. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
За желаещите сами да си слагат снимките в рамки давам кратък урок за Фотошоп:Можете и сами да си слагате снимките в рамки като използвате следните указания:В сайта на Мамита-Бг има много въпроси как да се ползват рамките за снимки, които има там. Затова аз реших да Ви напиша подробно как можете да ги ползвате.
1. Свалете си програмата Фотошоп от zamunda.net:
http://zamunda.net/browse.php?search=Ph ... incldead=1
2. Инсталирайте я.
3. След като вече има програмата на компютъра, можете да я стартирате.
4. От сайта на Мамита-БГ си записвате рамките за снимки на Вашият твърд диск.
Как да си ги запишете? С десен бутон на мишката върху рамката ви се отваря меню и избирате Save Picture As ...
5. От менюто избирате File посочвате Open, намирате на твърдия диск рамката за снимка.

6. Отваряте рамката, която сте си харесали:

7. Отново избирате File, посочвате Open --> избирате от твърдия диск снимката, която искате да сложите в рамката.

Трябва да я направим с размери малко по-малки от размерите на рамката. Рамките в Мамита-БГ са 250 х 250 пиксела.
Как да си намалим снимката? Избирате от менюто Image --> Image Size ...

Отваря се диалогов прозорец:

Важно е да променим височината на снимката
Height.
Ако снимката е тип пейзаж, то тогава височината трябва да е между 240 и 290 пиксела. Размерите, които съм сложила са ориентировъчни и може да са други в зависимост от снимката.

Ако снимката е тип портрет, то височината трябва да е между 300 и 350 пиксела. Размерите, които съм сложила са ориентировъчни и може да са други в зависимост от снимката.

Натискаме бутон ОК. И снимката е смалена.
8. В ляво е разположен тулбар с много бутони. Избирате бутона Move Tool.

9. Задържате левия бутон на мишката върху снимката и я влачите върху рамката.

Ако не успеете да се справите с придърпването на снимката върху рамката Ви предлагам
втори вариант:
Трябва да е активен прозореца на снимката. От менюто избирате Select --> All. Снимката е маркирана и коло нея мига правоъгълник. От менюто посочвате Edit --> Copy.
Избирате да Ви стане активен прозореца на рамката. В менюто избирате Edit --> Paste. Снимката трябва да се появи върху рамката.
Ако се окаже, че снимката е станала по-малка отколкото е дупката на рамката, както е в случая:

трябва да я изтриете.
Как да го направите? Долу в дясно на програмата имате прозорец
Layers. Трябва да е в синьо Layer 1(снимката) и най-отдолу на този прозорец има кошче за боклук. Натиснете го (аз съм го оградила с червено квадратче).

Натискате
Yes.
Връщате се на прозореца със снимката и повтаряте процедурата по смаляването като давате по-големи размери за височината на снимката. Отново премествате снимката върху рамката.
10. Можете да затворите прозореца със снимката.

11. Остава Ви отворен прозорец, в който са разположени една върху друга рамката и снимката. Нека да го отворим на цял екран.

12. Остава да сложим снимката под рамката.
За целта щракнете върху снимката и отгоре от менюто изберете Layer --> Arrange --> Send to Back

13. Резултатът е следният:

14. Остава снимката да се намести в центъра на рамката, за да се вижда добре. Прави се със задържане на ляв бутон на мишката върху снимката и придвижване.

15. Запишете Вашата работа: Изберете от менюто File --> Save As ...
За да не се разваля качеството на рамката е най-добре да изберете разширение png. На долната картинка съм показала как може да изберете jpg, но така спада качеството.
Дано да съм помогнала. Ако имате още въпроси по отношение на рамките, питайте.