Форум за бременност, раждане, майчинство, форум за майки и бебета
Новини: Мамита-БГ

*
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай. Септември 03, 2010, 06:57:46

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Страници: [1] 2 3 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Рамки за снимки в подписа ви  (Прочетена 38543 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Stasssy
Ex-Модератор

Рейтинг: 179
Неактивен Неактивен

Публикации: 6743

« -: Февруари 16, 2008, 11:33:34 »

В тази тема можете да научите как да използвате рамките, които изработва екипът на Мамита-БГ и да ги приложите в подписа си със снимката на Вашето дете или любим човек.

Можете и да поръчате на нашия екип да Ви сложи снимката в рамката. За целта:

1. Публикувайте снимката, която искате да се сложи в рамка с размери не по-големи от 666х500 пиксела, за да не се разтяга форумът надясно.
2. Изберете си рамка от сайта на Мамита-БГ: www.mamita-bg.com или от Рамки за снимки по категории
Трябва да напишете от кой раздел е рамката и кой номер е. Можете да видите името на рамката:
* Ако сте с Internet Explorer: като минете с мишката върху рамката ще се изпише името й.
* Ако сте с Mozilla Firefox: натиснете десен бутон на мишката и дайте Информация за елемент. Алтернативен текст е името на рамката.

Пример: Искам рамка от раздела Приказни герои пг10

3. След като ние Ви публикуваме вече готовата рамка със снимка, ще Ви дадем код, който ще копирате във вашият подпис в личният ви профил.

Надяваме се, че ще бъдете търпеливи при изготвянето им от нашия екип.  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

За желаещите сами да си слагат снимките в рамки давам кратък урок за Фотошоп:

Можете и сами да си слагате снимките в рамки като използвате следните указания:

В сайта на Мамита-Бг има много въпроси как да се ползват рамките за снимки, които има там. Затова аз реших да Ви напиша подробно как можете да ги ползвате.

1. Свалете си програмата Фотошоп от zamunda.net: http://zamunda.net/browse.php?search=Ph ... incldead=1

2. Инсталирайте я.

3. След като вече има програмата на компютъра, можете да я стартирате.

4. От сайта на Мамита-БГ си записвате рамките за снимки на Вашият твърд диск.

Как да си ги запишете?  
С десен бутон на мишката върху рамката ви се отваря меню и избирате Save Picture As ...

5. От менюто избирате File  посочвате Open, намирате на твърдия диск рамката за снимка.

6. Отваряте рамката, която сте си харесали:

7. Отново избирате File, посочвате Open  --> избирате от твърдия диск снимката, която искате да сложите в рамката.

Трябва да я направим с размери малко по-малки от размерите на рамката. Рамките в Мамита-БГ са 250 х 250 пиксела.

Как да си намалим снимката?  
Избирате от менюто Image  -->  Image Size ...

Отваря се диалогов прозорец:

Важно е да променим височината на снимката Height.

Ако снимката е тип пейзаж, то тогава височината трябва да е между 240 и 290 пиксела. Размерите, които съм сложила са ориентировъчни и може да са други в зависимост от снимката.

Ако снимката е тип портрет, то височината трябва да е между 300 и 350 пиксела. Размерите, които съм сложила са ориентировъчни и може да са други в зависимост от снимката.

Натискаме бутон ОК. И снимката е смалена.

8. В ляво е разположен тулбар с много бутони. Избирате бутона Move Tool.

9. Задържате левия бутон на мишката върху снимката и я влачите върху рамката.

Ако не успеете да се справите с придърпването на снимката върху рамката Ви предлагам втори вариант:
Трябва да е активен прозореца на снимката. От менюто избирате Select  --> All. Снимката е маркирана и коло нея мига правоъгълник. От менюто посочвате Edit  --> Copy.
Избирате да Ви стане активен прозореца на рамката. В менюто избирате Edit  --> Paste. Снимката трябва да се появи върху рамката.

Ако се окаже, че снимката е станала по-малка отколкото е дупката на рамката, както е в случая:

трябва да я изтриете. Как да го направите?
Долу в дясно на програмата имате прозорец Layers. Трябва да е в синьо Layer 1(снимката) и най-отдолу на този прозорец има кошче за боклук. Натиснете го (аз съм го оградила с червено квадратче).

Натискате Yes.

Връщате се на прозореца със снимката и повтаряте процедурата по смаляването като давате по-големи размери за височината на снимката. Отново премествате снимката върху рамката.

10. Можете да затворите прозореца със снимката.

11. Остава Ви отворен прозорец, в който са разположени една върху друга рамката и снимката. Нека да го отворим на цял екран.

12. Остава да сложим снимката под рамката.
За целта щракнете върху снимката и отгоре от менюто изберете Layer  --> Arrange  --> Send to Back

13. Резултатът е следният:

14. Остава снимката да се намести в центъра на рамката, за да се вижда добре. Прави се със задържане на ляв бутон на мишката върху снимката и придвижване.

15. Запишете Вашата работа: Изберете от менюто File  --> Save As ...

За да не се разваля качеството на рамката е най-добре да изберете разширение png. На долната картинка съм показала как може да изберете jpg, но така спада качеството.

Дано да съм помогнала. Ако имате още въпроси по отношение на рамките, питайте.
« Последна редакция: Август 28, 2009, 08:24:00 от Боби » Активен

« -: Февруари 16, 2008, 11:33:34 »

Активен
mitko_marti07
VIP мами

Рейтинг: 1903
Неактивен Неактивен

Публикации: 23464

Любовта е чудо, ако вярваш в чудеса!

« Отговор #1 -: Февруари 17, 2008, 01:13:22 »

Аз ще Ви помоля да ми направите рамка на тази снимка,дано не е голяма.

Избрах си рамка от Приказни герои №18.
Благодаря предварително. :)
Активен

« Отговор #1 -: Февруари 17, 2008, 01:13:22 »

Активен
Stasssy
Ex-Модератор

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: Февруари 17, 2008, 01:43:50 »

Рамката е готова, mitko_marti07.

Кодът, който трябва да копираш в подписа на твоя личен профил е:

Код:
[url=http://mamita-bg.com/news.php][img]http://prikachi.com/files/100516R.jpg[/img][/url]
« Последна редакция: Март 14, 2008, 03:47:53 от Stasssy » Активен

mitko_marti07
VIP мами

Рейтинг: 1903
Неактивен Неактивен

Публикации: 23464

Любовта е чудо, ако вярваш в чудеса!

« Отговор #3 -: Февруари 17, 2008, 01:48:10 »

Благодаря,Stasssy от отдавна искам рамка,ама не мога да си направя,ама вече имам. :)
Активен

Stasssy
Ex-Модератор

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: Февруари 17, 2008, 01:54:09 »

Цитат на: mitko_marti07
Благодаря,Stasssy от отдавна искам рамка,ама не мога да си направя,ама вече имам.

Много се радвам, че те зарадвахме. 
« Последна редакция: Март 14, 2008, 03:48:16 от Stasssy » Активен

Nikita
Глобален модератор

Рейтинг: 76
Неактивен Неактивен

Публикации: 1750

« Отговор #5 -: Февруари 17, 2008, 11:49:40 »

Размерът на снимката която давате, няма значение, стига да не е по-малка от самата рамка, защото тогава няма да изглежда с добро качество.
Активен

isapisa
Зарибено мами

Рейтинг: 9
Неактивен Неактивен

Публикации: 433

« Отговор #6 -: Февруари 18, 2008, 11:27:42 »

Здравей Stasssy,благодаря ти че така си се погрижила всичко да обясниш аз стигнах до някъде и зациклих,дали ще можеш да ми помогнеш
12. Остава да сложим снимката под рамката.
За целта щракнете върху снимката и отгоре от менюто изберете Layer  Arrange  Send to Back
Значи като щракна Layer икъде не ми излиза Arrange или пък Send to back,и немога да си подпъхна снимката под рамката
Активен

isapisa
Зарибено мами

Рейтинг: 9
Неактивен Неактивен

Публикации: 433

« Отговор #7 -: Февруари 19, 2008, 12:03:38 »

С това се оправих,само,че като го Саивна и ми се копира направо програмата неможе само снимката и рамката,как да си запиша само снимката
Активен

Nikita
Глобален модератор

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: Февруари 19, 2008, 12:36:22 »

Здравей isapisa:) Доколкото разбирам от написаното си направила рамката и остава само да я сейвнеш.
File -> Save As ->

Save in: мястото където желаеш да запазиш снимката (пр. Desktop)
       File name: записваш снимката под някакво име (пр. ramka)
       Format: JPEG
-> натискаш Save и рамката е готова
« Последна редакция: Март 14, 2008, 03:48:53 от Stasssy » Активен

gerrr1980
Ново мами
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #9 -: Февруари 19, 2008, 08:39:17 »

Аз също си правя рамки на снимките но по малко по различен начин. Стават супер.Това което ме интересува е дали след това могат да се изкарат на хартиен носител(снимка)защото някои от рамките са с квадратна форма   :(
« Последна редакция: Февруари 19, 2008, 10:38:42 от gerrr1980 » Активен
Stasssy
Ex-Модератор

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: Февруари 19, 2008, 10:01:17 »

Ами не съм сигурна дали може. Нашите рамки са предимно с предназначение за подписа във форума. 
« Последна редакция: Март 14, 2008, 03:49:09 от Stasssy » Активен

Nikita
Глобален модератор

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: Февруари 19, 2008, 01:07:09 »

За съжаление, рамките не са подходящи за снимки. Поне не за стандартен размер, тъй като качеството (резолюцията) ще се развали. Но можете да ги ползвате без проблем за направата на календарчета например. Ако все пак решите да си извадите снимки, трябва да бъдат не по големи от 8 на 8 см. или 9 на 9 см. Кажете че искате снимката в реален размер. Отстрани на стандартна снимка ще остане бяло поле, което можете да изрежете.
Активен

gerrr1980
Ново мами
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #12 -: Февруари 20, 2008, 07:45:59 »

Днес си взех снимките от фотото.Супер са. Наистина имат бяла лента но това не ми пречи даже напротив може да се пише на нея.Когато ги показах на моите приателки сащо мами много им ? харесаха.А как да сложа снимката като подпис?Пробвах  в промяня на личния профил ама нещо немога да се справя .Моля за помощ
Активен
Izida
Администратор

Рейтинг: 422
Неактивен Неактивен

Публикации: 1893

« Отговор #13 -: Февруари 20, 2008, 08:25:40 »

Цитат на: gerrr1980
Днес си взех снимките от фотото.Супер са. Наистина имат бяла лента но това не ми пречи даже напротив може да се пише на нея.Когато ги показах на моите приятелки сащо мами много им ? харесаха.А как да сложа снимката като подпис?Пробвах  в промяна на личния профил ама нещо не мога да се справя .Моля за помощ

Моля, публикувай снимката с рамка тук и ще ти я поставя в подписа!
« Последна редакция: Март 14, 2008, 03:49:40 от Stasssy » Активен

Stasssy
Ex-Модератор

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: Февруари 21, 2008, 10:18:07 »

Ако искаш сама да си сложиш снимката в подписа си, прочети:
1. Подписи
2. Качване на снимки като най-добре е да използваш Прикачи.
« Последна редакция: Март 14, 2008, 03:50:43 от Stasssy » Активен

Активен
Страници: [1] 2 3 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: