*
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай. Август 23, 2014, 09:15:47


Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията


Страници: [1] 2 3 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Машина за хляб - рецепти  (Прочетена 191996 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Таниела
Администратор
*******

Рейтинг: 733
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 10024


Стара Загора


« -: Април 22, 2008, 11:25:02 »



Имате ли машина за хляб ?
Хайде да споделим рецепти за вкусни хляб, питки, козунаци, кекс.




Аз имам Мулинекс XXL
със нея правя:
- хляб
- козунак
- кекс
- тесто (пици, мекици, соленки)
- сладко, лютеница.



« Последна редакция: Май 01, 2008, 03:12:07 от Таниела » Активен



Когато един човек не може да оцени добрата ти страна, значи е   дошъл момент за лошата.
Таниела
Администратор
*******

Рейтинг: 733
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 10024


Стара Загора


« Отговор #1 -: Април 22, 2008, 11:42:08 »

МИНИ ХЛЕБНА ФУРНА У ДОМА

Когато става дума за разновидности хляб, магазинната мрежа има с какво да ви впечатли.
Зашеметяващо разнообразие от видове хляб по грамаж, състав, цвят и технология на производство, включително смятаните за по-здравословни черни, пълнозърнести видове - със семена или без, билки, подправки, ядки и дори зеленчуци.
Ако наистина държите да ядете пресен и качествен хляб, има начин да избегнете често неупоменаваната в етикета на производителя смес от консерванти, оцветители и друга химия.
Просто като си замесите и изпечете хляба сами. Не, не посягайте към добрата стара фурнаджийска лопата.
Новият начин се нарича домашна хлебопекарна.
Малко по-голяма от фритюрник, нейната работа е да се грижи за насъщния ви.



Меси и пече автоматично

На автентичността на истинския пълнозърнест хляб с качеството и вкуса на едновремешните комати можете да разчитате,
ако сами си ги замесите с домашна машина за хляб.
Звучи внушително, но всъщност това е сравнително компактен уред с различни габарити, най-вече зависещи от количеството хляб,
за чието производство са разчетени.
Машината за хляб се състои от форма с незалепваща повърхност, в която се пече тестото.
Закрепена е във вътрешността на уреда.
Около формата, от всичките й страни, са монтирани нагревателни елементи, имитиращи ефекта на огъня в истинската пещ. Приборът за приготвяне на хляб в домашни условия меси и пече автоматично,
като дори дава щанс да добавите шепа предпочитани добавки към тестото.
Във вградената формичка за печене се поставят всички съставки за бъдещото тесто (брашно, мая за хляб, сол, масло, прясно мляко, вода). Машината го замесва и изпича.
Колкото до самите съставки, техните консистенции и видове могат свободно да варират според резултата, който търсите, и, разбира се, огромното разнообразие от рецепти за приготвяне на домашен хляб.
Тях можете да откриете къде ли не – от книжката с инструкции за ползване на уреда до Интернет.
Приборът се нуждае от няколко часа, за да ви достави бухнал, хубав, пресен хляб.
В това време, разбира се, се включва и замесването, и самото печене.


Приготвя хляб според вкуса

Първите модели домашни хлебопекарни са японско изобретение от средата на 80-те.
В края на 90-те вече се ползва широко и от европейци, и американци.
Едно от големите предимства на тази машина е, че практически месите и печете бързо домашен хляб по ваш вкус и, най-важното – без незнайни добавки и консерванти.
Ядете го пресен и поднасяте на трапезата предпочитания от вас тип.
Хлебопекарната улеснява и процеса по печенето на тесто, приготвено с мая и нуждаещо се от време за „втасване”.
Спестяват се усилия и от ползването на много съдове и неизменната набрашнена маса след всяко месене.

Предлага възможност за отложено печене

Една от технологичните екстри на най-новите модели хлебопекарни е вграденият таймер (при повечето е 13- или 15-часов цифров таймер) за настройка на отложено печене след известно време.
Полагате тестото във формата за печене, настройвате таймера и хлябът започва да се пече,
например два часа преди да станете от сън и да се запътите към закуската си.
Част от съвременните модели хлебопекарни могат да работят и само в режим замесване на тесто.
Това означава, че спокойно можете да ползвате хлебопекарната и за да си направите само тесто за пица или за мекици, например.
А знаете ли, че в магазинната мрежа се предлага дори и готова суха смеска за приготвяне на хляб с домашна мини хлебопекарна? В пакетчето всички съставки са предварително отмерени. От вас се иска само да добавите вода.


Размери на домашните самуни

Най-разпространените модели хлебопекарни могат да изпекат хляб в три размера – малък, голям и среден.
Печенето на самунче хляб в хлебопекарната може да излезе по-икономично и от купуването на готов хляб.
Средно от 1 кг брашно се получават 4 хлебчета от по 400 г.
И тъй като останалите продукти не са кой знае колко скъпи, можете лесно да разчетете колко ще ви излезе за една година хлябът на цялото семейство.
С домашната хлебопекарна можете да изпечете хляб от средно 450, 680 и 900 грама до 1.500 кг.
При всички случаи добър избор е хлебопекарната да има по-големи габарити, особено ако имате повечко място в кухнята.
Домашната хлебопекарна не е просто машина за хляб.
В зависимост от това доколко сте любители на насъщния, можете да прецените какъв уред да купите според обема на готовия продукт. Имайте, все пак, предвид, че по-голямата хлебопекарна може да ви изпече и по-малък, и по-голям хляб, затова е и за предпочитане. Особено ако семейството е по-многобройно.
Всички по-нови модели предлагат и разнообразни функции като печене на питки, кифлички, хляб с хрупкава коричка, кейкове и пици. Функцията за поддържане на хляба топъл осигурява онова незаменимо усещане от консумацията на парещ, пресен хляб…


Етапи на приготвяне на пресния хляб

За да му се насладите, не е нужно да сте дългогодишни майстори хлебари. А само да прочетете и изпълните инструкциите за експлоатация на вашата хлебопекарна.
Преди да започнете каквото и да било, е нужно да поставите уреда върху огнеупорна повърхност в кухнята и далеч от източник на топлина.
Приготвянето на хляб чрез смесване на всички нужни съставки следва добре познатата процедура от бабино време,
с тази разлика, че всички съставки, както вече казахме, се поставят в специалната, закрепена на държачи форма вътре в хлебопекарната. Именно там с помощта на въртящите се лопатки се приготвя тестото и всичко това се случва вътре в машината.
След като тестото бъде замесено, звукова индикация подсеща, че е време да отворите капака и да добавите допълнителни съставки – подправки, семена или стафиди, преди същинското печене.
Следващата фаза е печенето.

Подбирате избраната от вас програма за изпичането на хляба.
В края на този цикъл отново звукова индикация, по подобие на микровълновите фурни, „съобщава”, че хлябът е готов.


Хляб по програма

Домашната хлебопекарна е програмируем уред.
За да изпълни стриктно вкусовите предпочитания на собственика си, той поддържа няколко програми на работа.
Най-често се използва т.нар. основен режим.
Той е идеален за приготвянето на обикновен хляб от бяло брашно или хляб от малко по-едро смляно брашно.
Общото време за приготвяне на хляб с тази програма е средно 4 часа.
(Обикновено в инструкцията на хлебопекарните е указано колко дълги са отделните цикли на печене.)
Доста от моделите дори дават възможност за избор доколко да е препечена коричката на хляба - светла, средна и тъмна.

При повечето хлебопекарни като отделна програма „За добавки” е фиксиран периодът, в който към готовото тесто можете да сложите различни подправки и семена. След звуков сигнал, просто отваряте капака на пекарната и поставяте допълнения като маково семе, сухи плодове или каквото друго пожелаете.
Ако хлебопекарната не разполага с такава програма, тези добавки можете да поставите по време на месенето.

Задължителни за съвременните хлебопекарни са специалните програми за печене на хляб от грубосмляно, пълнозърнесто брашно.
За разлика от основната програма за печене на хляб от бяло брашно, тук месенето и печенето отнема повечко време (до 5 часа).
Ако пък искате да изпечете пълнозърнесто хлебче бързо, това ще отнеме максимум 3 часа.

Сред набора от програми е и т.нар. бърз режим, който отнема значително по-малко време. За разлика от стандартното време за печене, хлябът, приготвен по тази програма, не бухва толкова много. При този режим за печене хлябът е готов средно за час и 55 минути. Но пък е добре да имате предвид, че тази тази програма не е добре да се ползва при приготвянето на пълнозърнест хляб.


Кроасани, пици и сладки от хлебопекарната

Съвременните домашни хлебопекарни предлагат и специални програми, поддържащи опции за печене на нещо по така,
като например „френски хляб” с хрупкава коричка.
В състава му влиза и малко захар, а вкусът е доста по-различен от този на традиционния хляб.
Към специалните програми е и режимът за приготвяне на тесто за кроасани или тесто за пици.
При някои модели всичко това се изпълнява от режима месене, или тесто.
С други думи, можете да ползвате хлебопекарната си като нощви. Само за замесване на тесто, което да изпечете другаде.
Този режим e особено практичен за домакините, които често приготвят различни майсторски разработки тестени храни.
В някои модели хлебопекарни има отделни програми за различни типове теста - пици (минимум 50 минути), кифлички или погачи.
Ако не сте наясно как се прави тесто за кроасани, гевреци или козунаци, следвайте рецептите по отношение на съставките и оставете другото на машината. Дори и за приготвяне на домашно сладко.

Част от набора специални режими е и програмата за замесване на сладкиши, плодови кейкове и кексове.
Можете да си направите доста вкусен и сполучлив чаен кекс или кекс със сухи плодове.
Но пък идеята да се ползва хлебопекарната за бисквити или други по-сложни сладкиши и торти обикновено свършва с неуспех.
Част от моделите разполагат с отделна опция замесване и печене на кекс, докато други просто могат да ви изпекат предварително приготвената смес като най-обикновена печка.
« Последна редакция: Май 01, 2008, 03:32:12 от Таниела » Активен



Когато един човек не може да оцени добрата ти страна, значи е   дошъл момент за лошата.
Таниела
Администратор
*******

Рейтинг: 733
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 10024


Стара Загора


« Отговор #2 -: Април 22, 2008, 11:52:31 »


Практически съвети за приготвяне на хляб

Всички продукти трябва да бъдат със стайна температура. Крайният резултат зависи изключително от качеството и свежестта на продуктите.

За приготвянето на хляб, курабийки и пирожки се изисква само първокачествено брашно. Точната дозировка на брашното също има голямо значение за крайният резултат. Затова ви съветваме да теглите брашното със кухненска везна преди употреба.

Вие можете да ползвате, както свежа, така и суха мая, но в никакъв случай “химическа” мая.

Щателно съблюдавайте дозировката и последователността на добавяне на съставките според рецептата.

Внимавайте маята да не е в непосредствен контакт със солта.

За да не се нарушава процеса на втасване на тестото, се препоръчва да се смесят всички съставки първоначално в контейнера и после капака да не се отваря по време на работа на уреда.

Изпечения от вас хляб ще притежава по-плътна среда в сравнение с този приготвен в хлебопекарна.

Последователност на добавяне на продуктите

Препоръчва се съставките да се добавят в следния порядък:
Най-напред течните продукти, а после твърдите.
Маята се прибавя най-накрая : тя не трябва да влиза в съприкосновение със захар, мляко, вода или сол.
След като налеете течните продукти, ви препоръчваме да изпълните следните операции:
Добавете част от брашното.
Добавете всички твърди продукти с изключение на маята.
Изсипете останалата част от брашното, така че то напълно да покрие всички твърди продукти.
Най-накрая добавете маята.

Различни ингредиенти

Масло/олио
Мазнините и олиото правят хляба по-мек и вкусен. При използването на масло, то трябва да се раздели на малки парчета, за да може да се разпредели хомогенно из тестото.

Вода
Наливайте в тестото топла вода. Ако във вашата рецепта има яйца, разбийте ги и ги добавете към водата.

Брашно
Количеството на брашното зависи от неговият тип. От качеството на брашното зависи и успеха на печивото. При използване на “тежко” брашно (например ръжено), тестото бухва по-малко.

Мляко
Може да се използва както прясно, така и сухо мляко. При използване на сухо мляко, трябва да се добави допълнително вода. При използване на прясно мляко, може да добавите вода при условие, че общият обем на течността съответства на указания в рецептата.

Захар
По възможност използвайте бяла, кафява захар или мед. Избягвайте използването на рафинирана захар или захар на кубчета.

Сол
Солта придава вкус на продуктите и оказва влияние върху активността на маята. Солта прави тестото плътно, компактно и не му позволява да втаса твърде бързо.

Мая
Тестото втасва под въздействието на маята. Вие можете да използвате както прясна, така и суха мая. Качеството на маята и следователно скоростта и степента на втасване на тестото не са винаги еднакви. Затова и вкуса на хляба зависи от вида на използваната мая.

« Последна редакция: Февруари 10, 2009, 02:43:38 от Таниела » Активен



Когато един човек не може да оцени добрата ти страна, значи е   дошъл момент за лошата.
Таниела
Администратор
*******

Рейтинг: 733
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 10024


Стара Загора


« Отговор #3 -: Април 22, 2008, 11:53:25 »

.200 мл. кисело мляко + 100 мл. вода
1 яйце
2-3 с.л. олио
1 ч.л. сол
550 гр. брашно (може да се наложи да добавиш още малко)
4 ч.л. захар
1.5 ч.л. суха мая

добавки по желание - сусам, маково или ленено семе, царевично брашно, овесени ядки, слънчоглед и т.н.

Пека на 5-та програма - Хляб с йогурт, 750 грама, средна коричка.

Става на вкус като погача.



natalyna

Иначе основата ми е това:

300 мл. пр. мляко
3 с.л. масло
2 ч.л. сол
500 гр. брашно
2 с.л. захар
2 ч.л. мая

Теглото е 750 гр.
Програмата е 1 - Нормална или 6 - Бърза

Добавям :
2 с.л. сухо мляко (ако сложа вода вместо мляко)
2 с.л. белен сусам (може и не белен, но тук наоколо само такъв продават)
2 с.л. белени слънчогледови семки
1 с.л. белено просо
/всичко сипвам още в началото/

Ако слагам Добавките, сипвам повече течност - още 25-30 мл.

Вместо тези добавки, може да сложиш :
2 с.л. сух лук
10-15 маслини
/маслините си слагам при звуковият сигнал/

или

настърган кашкавал - около 200мл. (от мерителната чаша)
1-2 ч.л. шарена сол.
/всичко слагам веднага/

Правя брашнена смес:
200 гр. брашно Добруджа
200 гр. Типово
100 гр Пълнозърнесто пшенично или Пълнозърнесто ръжено
понякога добавям с.л. трици, защото при пресяването триците от Пълнозърнестите брашна си остават в ситото.


Ето тази ми е основната рецепта и на мен за бял хляб. Само да доуточня, че опитах веднъж да го пусна на бърза програма и нищо не стана. Обаче съм заменяла маслото с олио, а млякото с вoда и пак става.

Аз не прибавям течност ако слагам добавки, а просто включвам добавките (ленено семе, слънчоглед, тиквени семки, овесени ядки, соево брашно, трици или кълнове) при тегленето на добавките и с тях да ми е 500г брашното. Тази пpограма обаче ползвам само за бял хляб. Ако слагам ръжено или целозърнесто брашно, пускам на програма за целозърнест хляб или на Тесто и после си оформям питка.Ето тази ми е основната рецепта и на мен за бял хляб. Само да доуточня, че опитах веднъж да го пусна на бърза програма и нищо не стана. Обаче съм заменяла маслото с олио а млякото с вада и пак става.

много е важно продуктите ти да са със стайна температура. Особенно течността я пускам за кратко в МВ, за да се затопли на температурата на тялото. Веднъж направих грешка да сложа студени продукти (мляко и яйца имаше в рецептата) и пак нищо не стана. после със топли продукти се получи без проблем.



Работа с прясна мая:

1. Ами аз отмервам колко ми трябва ( имам си кантарче ) и я размирам в топла вода и захар... според мен с прясна мая е по-добре отколко със суха ..

2. Примерно аз на моята смених реда.. нищо че ми пише маята последна... вече я разтварям с топла вода със захарта или меда.. ако има де по рецпета и изчаквам няколко минути да шупне... после поставям другите продукти .. накрая пресявам брашното и солта е винаги накрая...







РЕЦЕПТИ ЗА МАШИНА ЗА ХЛЯБ

Хляб с канела 1 ¼ lb:
1¼ чаши вода,
1¼ чаена лъжичка сол,
по 2 супени лъжици захар и олио,
2½ чаши захар,
1½ ч. лъж. канела ,
1½ ч. лъж. мая
¾ чаша стафиди.

Хляб с кисело мляко
1 чаена чаша кисело мляко
половин чаша прясно
2 яйца
половин чаена лъжичка сода бикарбонат
1 и половина чаена лъжичка сол
половин чаена лъжичка захар
2 супени лъжици олио
3 и половина чаени чаши брашно
половин чаена лъжичка мая за хляб

Хляб с маслини (675 гр)
Съставки:
вода 1 1/8 чашка
сухо мляко 2 1/2 с.л
масло 2 1/2 с.л
захар 2 1/4 с.л
сол 1 1/4 ч.л
смесени подправки (така ги продават тук ) 2 1/2 ч.л
бяло брашно 2 1/2 чашка
"черно" брашно 1/2 чашка
суха мая 1 1/4 ч.л
маслини (черни) 1/2 чашка
За маслините пише, че е препоръчително да се вкарат в цикъла, когато машината "уведоми", че започва втасването, иначе се били "накълцвали" по някаква си причина

Хляб с кашкавал и лук (675 гр)
Продукти:
вода 1 чашка
сухо мляко 2с.л
захар 2 с.л
сол 1 ч.л
лук на прах 3 с.л
настърган кашкавал (Mature cheddar- това е видът кашкавал в рецептата, но става и с друг) 1 1/4 чашки
бяло брашно 3 1/4 чашки
суха мая 1 1/2 ч.л
Кашкавала се добавя в началото на второто втасване за да не потъне най-отдолу
И да допълня, че съставките се слагат в ред, в който са описани.

Хляб с лук
350гр. брашно
210мл. Прясно мляко + вода или
1 яйце
1с.л. захар
20мл. Масло (50гр.)
20гр. Свежа мая или 4-5гр. Суха мая
щипка сол
една глава лук на филийки
маслини
босилек
олио
Лукът и маслините да се овалят в брашно преди да се пуснат. Най накрая може да се поръси с лук, кашкавал и босилека
Всичко се слага в машината, а олиото се добавя когато започне месенето

Хляб с ядки (675 гр)
Продукти:
вода 1 чашка
олио 2 с.л
мед 2 с.л
сол 1 1/2 ч.л
слънчогледови семки (обелени разбира се) 1/4 чашка
нарязани орехи 1/4 чашка
бяло брашно 3 чашки
суха мая 1 1/4 ч.л

Шоколадов хляб (675 гр)
вода 1 чашка
1 разбито яйце
сухо мляко 1 с.л
масло 1 с.л
захар 1/2 чашка
сол 1/2 ч.л
начупени орехи 1/4 чашка
бяло брашно 2 1/8 чашки
какао на прах 1/2 чашка
суха мая 1 ч.л

Черен хляб (2 lb)
1 + 1/4 cup Вода
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
2 cup Брашно от типа "Whole Weat Flour" (черно брашно)
1 + 2/3 cup Брашно тип бяло
1 + 1/2 чаена лъжичка мая
Сипвате водата в съда на Бредмейкъра, добавяте захарта и солта. Насипвате брашното отгоре върху водата като се стремите да покриете изцяло водата.
Последно слагате маята, като внимавате водата и маята да не влизат в контакт
Брашното трябва да се насипе като слой отгоре върху водата и да изолира маята от водата!!!
Поставете да се пече на програма "Grain".
Ако нямате такава програма сложете на програмата която е предвидена за печене на черен хляб.
Ръжен хляб 1
220 мл вода (+малко повече)
250 г брашно
1,5 чаени лъжички сол (всъщност трябват 2, дори 2,5)
50 г ръжено брашно
50 г пълнозърнесто брашно (аз го правя направо със 100 г ръжено брашно и готово)
1 пакетче суха мая

Програма - основната програма за печене на хляб, 2 часа и 55 мин. при мен, степен на препичане на коричката - 1
Значи като се замеси, гледаш и добавяш лъжица-две вода... вероятно заради ръженото брашно става едно много гъсто и лепкаво тесто, така че аз добавих вода, стана малко по-рядко и се надигна и опече много добре.
Солта в рецептата определено беше малко... опитай все пак първо с 2 ч.л.
Става страшно вкусно хлебче.
В книжката пише да се остави да изстине на решетка. Аз обаче си увивам хляба в кухненска кърпа и така го оставям да изстине. Съхранявам го също увит в кърпа, в найлонов плик и в хладилника. Така остава мек и при желание можеш да си го препечеш
Снощи го доядохме с масълце и червен хайвер... ммм... опитай.)

Ръжен хляб 2
140 мл вода
142 мл кисело мляко
2 ч.л. сол
2 ч.л. кафява захар или 3 ч.л. мед
2 с.л. олио
225 гр. бяло брашно
225 гр. ръжено брашно
1 1/4 ч.л. суха мая

Продуктите се слагат в горния ред. Програма за пълнозърнест хляб, към 3ч30мин горе-долу. Препичане - степен 2.
Колкото по-кисело е киселото мляко, толкова по-добре. Разбива се хубаво с водата, преди да се сипе в чашата на машината.
Медът е моя измишльотина, защото нямах кафява захар, а бях чела в други рецепти за мед в ръжения хляб вместо меласа .
Става невероятно вкусно, киселичко, лепкаво, въобще - както си му е редът

Ръжен хляб с кимон
300мл. вода
2 ч.л лимонов сок
22 мл слънчогледово олио
125 гр. Ръжено брашно
375 гр. Бяло брашно
22 мл. обезмаслено мляко на прах
1/2 ч.л. зърна кимон
1 и 1/2 ч.л. сол
15 мл. захар
1 ч.л. суха мая
Слага се водата и лимоновия сок във машината за хляб. Маята се слага най-накрая. Добавя се ръженото и бялото брашно, но не трябва да покриват изцяло водата. Слагат се млякото и кимона. Добавя се солта и захарта в два отделни ъгала на фурната. Прави се малка дупка в средата и се добавя маята. Внимавайте да няма контакт с водата. Машината се настройва на нормална програма и средно запечена кора

Хляб със сирене и маслини (750 гр)
240 мл вода
3 с.л. зехтин
1 1/2 с.л. захар
3/4 ч.л. сушена мащерка
1 1/2 ч.л. сол
360 г брашно
2 1/4 ч.л. суха мая
---
55 г натрошено сирене
6 с.л. едро нарязани зелени маслини
3 с.л. нарязани сушени домати
3 с.л. брашно

Постави първите седем съставки в указания ред в машината. Нагласи машината на програма за бял хляб. Пусни я да меси.
Размеси останалите съставки добре. Постави ги в машината след първото месене или при сигнала за поставяне на добавки.
Аз поставям вместо указаните маслини и сушени домати каквото имам в момента -- само маслини, само сушени домати, черни вместо зелени маслини, чушки, лютеница. Понякога добавям чесън или песто. Мащерката, разбира се, може да се замени с други подправки -- например чубрица. Гледам количеството смес да не се променя и влажността да остава същата

Хляб с ким
3/4 ч. ч. мляко (в оригиналната рецепта беше вода)
3/4 ч.ч. извара (това е приблизително 100 г)
1 с. л. зехтин (или олио, или друга мазнина)
1 с. л. захар
3 ч. ч. бяло брашно
1 с. л. сушени люспички чесън (не знам дали ме разбираш какво имам предвид - нарязан на филийки по дължина чесън и изсушен, купих го от един китайски магазин - в оригиналната рецепта беше с лук)
ким (аз слагах на око, щот много обичам)
1 ч. л. сол
1 пакетче мая
В този ред блъскаш в машината. Нагласяш машината на тъмен хляб (в смисъл - препечен). Тъй като моята машина има 3 размера - 750 г, 1 кг и 1250 г, аз го сложих на 750, но всъщност май излиза по-малко. Хлебчето става поресто и меко, а кимът му придава много хубав аромат.

Хляб за комбинации
350гр. брашно
210мл. Прясно мляко + вода или 290мл. Ако не се слага яйце
1 яйце
1с.л. захар
20мл. Масло (50гр.)
20гр. Свежа мая или 4-5гр. Суха мая
щипка сол
Добавки по желание
сирене, кашкавал, маслини, орехи, тиквено семе, ленено семе, пшеични зародиши, овесени ядки, сусам
Яйцето и захарта се разбиват заедно предварително

Тесто за пица
500гр.брашно
315мл прясно мляко
1 яйце
3с.л. зехтин
6гр мая
1ч.л сол
1с.л захар
Тестото се разделя на топчета и се замразява. Блата става мек и пухкав

Пита
530гр.брашно
315мл прясно мляко
3 яйца. Желтъка се отделя за мазане
50-70гр маслоo
6гр мая
1ч.л сол
1с.л захар



1. основен бял хляб /малко ми е сладък на мен/
- вода - 1 1/8 чаша
-обезмаслено мляко на прах - 2 1/2 суп. лъж.
-олио - 2 1/2 суп. лъж.
-захар - 2 1/2 суп. лъж.
-сол - 1 1/4 ч.лъж.
-брашно - 3 чаши
-мая - 1 1/4 ч.лъж.

2. френски хляб/много е хубав/
- вода - 1 чаша
-обезмаслено мляко на прах - 2 суп. лъж.
-олио - 1 суп. лъж.
-захар - 1 суп. лъж.
-сол - 1 ч.лъж.
-брашно - 3 чаши
-мая - 1 ч.лъж.

3. черен хляб
- вода - 1 чаша
-обезмаслено мляко на прах - 2 суп. лъж.
-олио - 2 суп. лъж.
-захар - 2 1/2 суп. лъж.
-сол - 1 1/4 ч.лъж.
-черно брашно - 3 чаши
-мая - 1 1/4 ч.лъж.

4. мек хляб
- вода - 1 1/8 чаша
-обезмаслено мляко на прах - 2 1/2 суп. лъж.
-олио - 2 1/2 суп. лъж.
-захар - 2 1/4 суп. лъж.
-сол - 1/4 ч.лъж.
-брашно - 3 чаши
-мая - 1 1/4 ч.лъж.

5. италиански хляб с подправки
- вода - 1 1/8 чаша
-обезмаслено мляко на прах - 2 1/2 суп. лъж.
-олио - 2 1/2 суп. лъж.
-захар - 2 1/4 суп. лъж.
-сол - 1/4 ч.лъж.
-брашно - 3 чаши
-сушена майорана - 1 1/2 ч. лъж.
-сушен босилек - 1 1/2 ч. лъж.
-сушена градинска мащерка - 1 1/2 ч. лъж.
-мая - 1 1/4 ч.лъж.

6. хляб със сирене и лук
- вода - 1 чаша
-обезмаслено мляко на прах - 2 суп. лъж.
-захар - 1 суп. лъж.
-сол - 1/2 ч.лъж.
-гранулиран лук - 1 1/2суп. лъж.
-узряло сирене Чедър - 1 чаша
-брашно - 3 чаши
-мая - 1 1/2 ч.лъж.

7. Хляб със стафиди
- вода - 1 1/4 чаша
-обезмаслено мляко на прах - 3 суп. лъж.
-олио - 3 суп. лъж.
-захар - 2 суп. лъж.
-сол - 1 1/2 ч.лъж.
-канела - 3/4 ч. лъж.
-брашно - 3 чаши
-мая - 1 1/2 ч.лъж.
- стафиди - 5/8 чаша - добавят се при звуковия сигнал

8. Хляб със сушени на слънце домати
- вода - 1 чаша
-обезмаслено мляко на прах - 2 1/2 суп. лъж.
-олио - 2 1/4 суп. лъж.
-сол - 1/4 ч.лъж.
- смес от сушени подправки - 1 1/2 ч. лъж.
-брашно - 3 чаши
-мая - 1 1/4 ч.лъж.
- сушени на слънце домати - 3/8 чаша

9. Малцов хляб
- вода - 1 чаша
-олио - 2 суп. лъж.
-сол - 1 ч.лъж.
- малцов екстракт - 2 ч. лъж.
-брашно - 3 чаши
-мая - 1 ч.лъж.
- султански стафиди - 1/2 чаша

10. пълнозърнест хляб
- вода - 1 1/8 чаша
-обезмаслено мляко на прах - 1 суп. лъж.
-олио - 2 суп. лъж.
-кафява захар - 2 1/2 суп. лъж.
-сол - 1 1/4 ч.лъж.
-пълнозърнесто брашно - 3 чаши
-мая - 1 1/4 ч.лъж.
хубаво е да се сложи и една табл. витамин С 100 мг.

11.Бели хлебни питки
- вода - 1 1/4 чаша
-обезмаслено мляко на прах - 1 суп. лъж.
-разтопено масло - 2 суп. лъж.
-захар - 2 суп. лъж.
-сол - 1 1/4 ч.лъж.
-брашно - 3 1/4 чаши
-мая - 1 1/2 ч.лъж.

Омесете и оформете от тестото 6 питки сложете ги върху намазана тавичка за печене с четка намажете питките с разтопено масло покрийте ги за 20-25 мин.
оставете ги да се увеличат два пъти и ги намажете с глазура печете питките 15-20 мин при температура 190 гр.

12. Блат за пица
- вода - 1 чаша
-обезмаслено мляко на прах - 1 суп. лъж.
-разтопено масло - 1 суп. лъж.
-захар - 2 суп. лъж.
-сол - 1 ч.лъж.
-брашно - 2 3/4 чаши
-мая - 1 ч.лъж.

загрейте фурната предварително
оформете плосък кръгъл блат, сложете го върху намазана тава за печене, с четка го намажете с олио покрийте блата за 15 мин. и го оставете да втаса
сложете съставките за пица отгоре и печете на 200 градуса докато не стане златисто кафява.



Ето пак рецептата:

1. 4 бр. яйца;
2. 1 чаена чаша захар;
3. 2 чаени чаши брашно / препълнени/;
4. 1 бр. бакпулвер;
5. 1 бр. ванилия;
6. 1 чаена чаша вода;
7. 1 чаена чаша олио.

Яйцата и захарта се разбиват много добре с миксер и към тях се прибавят всички изброени продукти, по ред. Сместа се изсипва в предварително намазана с олио и поръсена със брашно форма. Пече се в умерена фурна. След като изтине по - желание може да се поръси с пудра захар.

Когато имам повече време отделям в една малка купичка или чаена чаша част от сместа. Към нея прибавям 1 - 2 равни супени лъжици какао на прах. Започвам да изсипвам първо от едната смес, после от другата, докато свършат.

Аз нямах олио и сложих разтопено краве масло. намазах формата и поръсих с бра6но. Пекох 1 4ас и 10 мин ...казвам го, понеже сам си нагласяш минутите на програмата "пе4ене".

Ето и моите рецепти:

Коледен кекс (щолен)
За плънката:
200 гр. стафиди;
40 гр. орехови ядки;
50 гр. захаросани кори от цитрусови плодове;
50 мл.ром;
6 капки бадемово масло (пропуснах, защото нямам);
1 ванилия;
2 с.л. настъргани кори от лимон;
150 гр. масло;
50 гр. пудра захар (сложих кристална).
За тестото:
20 гр. мая;
50 гр. захар;
100 мл. пр. мляко;
500 гр. брашно;
2 яйца;
250 гр.масло;
щипка сол, канела и индийско орехче.

Приготвяне:
Смесете продуктите за плънката и ги оставете 5-6 часа в хладилника (не съм ги оставяла повече от 1 час и то извън хладилника). След това пригответе тестото и го смесете с плънката. Изважда се веднага , маже се с масло и се поръсва с пудра захар.

Моят опит:
Пекох го на програмата за сладък хляб, но не успя да се опече. Трябваше да го допичам още 15-20 мин. Като сложих плънката при звуковият сигнал, тя не се смеси добре с тестото, а остана отдолу. Получи се сладникаво хлебче с два пръста стафиди, орехи и канела на дъното. По-вкусно е като престои няколко дена.

По горната рецепта направих кекс, като за тестото вместо 250 гр. масло, сипах толкова мляко и вместо 100 мл. мляко, сложих толкова масло. Тестото стана като кексово - не можеше да се меси. Наду се повече от необходимото и трябваше да отсипя малко, за да не направя пожар. Изпече се чудесно в машината. Отсипаното тесто го изпекох във фурната. Кекса стана чудесен. Изядохме го за отрицателно време.


Morena

ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ ХЛЕБЧЕТА


за 10 бр.:

140 мл пр.мляко
140 мл вода
225 г пълнозърнесто брашно
225г. бяло брашно
1 1/2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
1 ч. л. суха мая
прясно мляко за намазване

Продуктите – в машината за хляб на програма Тесто.

И после взимате си готовото тесто и го поблъсквате малко в масата, след което го разделяте на десет топки, привеждате ги във форма... някаква, каквато ви кефне/скимне и ги мятате в намазнена (с масло) тава и тогава е време за почивкаааа.... те на топло, пък вие някъде на хладно ...ама да не ги забравите ... около30тина минутки искат не повече ....абе, докато понадебелеят...двойно. Сега ги поразкрасявате малко ... с пресно млекце ги лустросайте с брашънце ги напудрете и печете в загрята на 220°С за 15-20 минути ... до златисто. Извадете ги на решетка да изстинат и тогава ги разделете ако има залепнали.

Добре, че направих 15 (с доза и половина), не 10..., познайте какъв хляб ще ядем днес у нас... ами утре.... влюбени сме цялото фемили в хлебчетата безвъзвратно... по-вкусно хлебче не съм яла ... честно!







КОЗУНАК ЗА МАШИНА от Скарлет О`Хара

1 кг брашно
щипка сол
6 яйца
300 г захар
250 г топло мляко
250 г разтопено масло
мая

Аз слагам в тази последователност продуктите в машината:

най-отдолу сухата мая, от моята 4 кафени лъжички

после брашното, солта, яйцата разбити със захарта, млякото.

Като ми сигнализира за нови продукти, добавям разтопеното масло, настъргана кора от 1 лимон, ванилия, колкото ми кефне.

Слагам на програма месене. Пускам 3 пъти да омеси тестото, програмата ми е с продължителност 45 мин.

Като свърши последното месене взимам от тестото с намаслени ръце в топло помещение и бухам стафиди. Стафидите ги киснах 2 дена предварително в ром - 1 купичка и ром догоре.

Слагам козунака в тава, мажа с белтък и богато ръся със захар. Набучвам цели бадеми и като втаса пека. Става наистина много хубав и дебел. Ако искаш можеш да намалиш продуктите наполовина.

Скарлет, аз погледнах рецептата, ама пак имам въпрос: когато извадиш тестото от машината си писала, че тогава слагаш стафидите. Как точно ги слагаш, би ли обяснила? В смисъл премесваш отново тестото или? Понеже аз преди да извадя тестото съм слагала, но след това, когато вече и олио трябва да се сложи не съм сигурна, че ми е много ясно как точно го правиш ти.

Освен това след като сложиш козунака в тавичката оставяш ли го да втаса преди да го сложиш да се пече?

РЕЦЕПТА НА ДИДКА ЛЮБОПИТКА
4 яйца (1 жълтък се отделя да се намаже отгоре)
1ч.ч. пр. Мляко
1 ванилия
1ч.ч. захар
1 с.л. ракия
1с.л. мая на прах (разбива се в топличко мляко + 1ч.л. захар) оставя се да бухне
1кг брашно
1ч.ч. мазнина - равни части масло и олио.

Маята се оставя докато повърхността стане на пяна. Случвало ми се е пяната да е дълбока три пръста. Но и един е достатъчно.

Козунака се пече във фурната (поне досега нямаше успешни опити с печене в машината). Меси се на програмата за тесто. Можеш да спираш машината, когато стигне до втасването и пак да я пускаш отначло. Две спирания и третия цикъл го пускаш целия.

Като свърши целият цикъл, вадиш тестото с набрашнени или намазнени ръце. Делиш на три или на шест топки, според зависи колко плитки ще правиш. Разточваш с точилката всяка топка като за руло. Слагаш стафиди, ядки, корички, локум или каквото имаш (плънката от смлени орехи, канела, захар и масло е чудесна). Завиваш и разтегляш с усукване. От три такива рулца плетеш хлабава плитка.

Плитката/ите ги слагаш в тавата (да не е много голяма, че се разливат настрани вместо да се надуят), тавата мяташ във фурната. Загрей си фурната на 50 градуса и чакай да втаса. Втасало е, когато си увеличи обема два-три пъти и когато го боднеш с пръст, тестото възвръща формата си. Вадиш и бързо мажеш с яйце, набождаш ядки и хайде обратно.

Печеш на силна фурна.

Дидка, покрий другият път козунака с алуминиево фолио, за да се изпече добре. И ползвай вентилатор, ако имаш.

Друг съвет: Ако не извадите тестото веднага след приключване на третия (или който поред искате) цикъл на програмата за месене на тесто, а го оставите да втаса хубаво вътре, ще стане много добре. За козунака не постъпих така, като го правих пробно преди две седмици, но правих за Цветница пита "Хризантема", трябваше да изляза за около 2 ч., а като се върнах, програмата не само беше приключила (при това пуснах машината само един път), ами тестото беше втасало така, че бе надигнало капака на машината за хляб с около 1 педя. Веднага го обработих и сложих оформената вече пита да втасва повторно - този път във фурната, включена на 50 градуса по Целзий, и при пуснат вентилатор. Стана великолепна пита - на конци, също като козунак. Така от една моя грешка - че се забавих, всъщност си направих полезни изводи.

Tandoori Местожителство: USA

1. Правих на Скарлет рецептата, каква марка ти е машината? В моята се събра точно, но аз си меся с 1 кг брашно. Ако казваш, че месиш с 500 гр, тогава по-добре опитай с половината от рецептата, защото се надува много тестото. Само съвета ми е да сложиш пак същото количество лимонова кора. Според мен това беше малко и следващия път ще сложа повече.

А ти така или иначе, като извадиш тестото от машината пак ще втасва (трябва да се надигне 2 пъти), така че не се притеснявай за втасването. Колко минути ти е програмата за тесто? А какво прави по минути можеш ли да ми напишеш, за да ти кажа колко пъти да го пуснеш и дали въобще на цяла програма?

2. Машините ни са различни, но програмата е една и съща. Аз да ти кажа как правя с тази програма. Баба ми едно време като месеше козунаци казваше, че козунак дето да не е премесен 7 пъти не е козунак. Толкова ясно няма как да премесиш, но аз лично пускам машината да измеси 3 пъти първите 2 части на програмата (т.е. 3 пъти по 20 мин. месене и после 20 мин. втасване), като на последния трети път оставям цялата програма до края. И моя съвет е да пробваш веднъж рецептата и тогава да експериментираш на воля. Успех!









Картофен хляб по руски за хлебопекарна
За 1 кг хляб Продукти
2 ч.л. суха мая /количеството е по-малко, ако се ползва френската мая SAF Instant/
520 гр. пшеничено брашно тип 500
1 препълнена с.л. захар
1 ч.л. сол
5 с.л. масло /в краен случай маргарин/
140 ml прясно мляко
180 ml вода
1 яйце
1 водна чаша картофени люспи
1 с.л. пресен /сушен копър/

В тенджера се нагрява млякото водата маслото/маргарина/ захарта и солта до разтопяване на маслото/маргарина/.Изсипват се картофените люспи разбъркват се добре докато се разтворят като тенджерата се държи малко време върху бавен котлон /не повече от минута-две/ защото картофеното пюре почва да се сгъстява.Сместа се оставя да поизстине. Добавя се разбитото яйце.
Всичката тази смес се налива на дъното на съда в хлебопекарната.
Добавя се брашното и в него се изсипва и сухата мая и копъра.
Пуска се хлебопекарната на програма за приготвяне на тесто.
Моята програма е час и половина. При нужда се добавя брашно или малко вода и се следи по страниците на съда да не оставя сухо брашно.
След изтичането на програмата се поръсва с ким и се превключва на програма за печене за 1 час.


gal1.mylivepage.com/forum
« Последна редакция: Май 01, 2008, 03:16:10 от Таниела » Активен



Когато един човек не може да оцени добрата ти страна, значи е   дошъл момент за лошата.
Таниела
Администратор
*******

Рейтинг: 733
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 10024


Стара Загора


« Отговор #4 -: Април 22, 2008, 12:02:59 »

Козунаци

Козунак
малък козунак
10 гр мая (суха)
125 мл прясно мляко (топличко)
100 гр масло (половината олио, половината разтопено краве масло)
500 гр брашно (зависи много какво ти е брашното)
щипка сол
3 яйца
125-150 гр захар
настъргана лимонова кора
стафиди
бадеми

Слагам в машината първо прясното мляко, след това олиото и разтопеното краве масло, яйцата, брашното, захарта, солта и маята.
Оставям го да се меси и втасва (ползвам програма ТЕСТО)
След като свърши програмата го изваждам, прибавам настърганата лимонова кора, оформям го и го слагам на топло още веднъж да втаса. Преди да го сложа да се пече го намазвам с жълтък, поръсвам със захар и забождам стафиди и бадеми.
Ще потърся снимка да ти го покажа в готов вид.
Ако искаш голяма доза, удвои продуктите.

Козунак
3 яйца + 1 белтък(жълтъка остава за намазване отгоре)
½ ÷.ч прясно мляко
1 ч.ч захар
¼ ÷аша разтопено масло + ¼ чаша олио
1 tbs(чаена лъжица) мая
около 3 и 1/2 ч.ч. брашно, всеки път ми отива различно количество
настъргана кора от един лимон

Първо слагам в машината и разбивам яйцата със захарта, после добавям млякото, след това маслото. Слагам после около 2.5 ч.ч. брашно и маята и оставям да се разбърка добре, става каша, после прибавям по малко от останалото брашно и по малко от олиото.Брашно слагам докато се получи нелепкаво тесто. След като спре месенето, пускам пак на ново машината на цикъла за тесто, така три пъти, последния път вече оставям да свърши целия цикъл, така че и да втаса.
Първия път в плитките сложих стафиди, а втория път смесих счукани орехи, полях ги със прясно млако, колкото да ги покрие и ги сложих за две минути в микровълновата, после им сложих захар и канела и оставих така да постои, стана гъста смес. Всяка плитка я разточвах, слагах от сместа и завивах на руло, после оплетох четерите плитки.

Първите пъти оставях козунаците върху печката, включвах фурната да загрее на 250 и отварях вратата, ама става много жега в стаята, затова сега слагам оплетените козунаци във фурната и включвам на WARM и така си втасват, после ги вадя и ги мажа със жълтък, включвам фурната на 375 и ги пека около 18-20 минути, зависи колко е голям козунака.

Козунак
330 – 370 гр. Брашно
20гр свежа и ли 4гр суха мая
3 яйца. Отделя се една лъжица за мазане отгоре
100мл.прясно мляко
100гр. Захар или 150гр – ½ чаша
щипка сол
50гр масло
кора от лимон, ванилия, ром, стафиди, бадеми, орехи, канела
3 с.л. олио

Стафидите се накисват във вода и преди да се добавят се слагат в брашното. Яйцата се разбиват със захарта и лимонената кора и ванилията. Ако са студени, да се затоплят в микровълновата. Маята се разтваря в затоплено мляко с малко захар и брашно. Част от брашното се насипва във формата със солта, яйцата, брашното и млякото с маята (ако е свежа) Като почне да меси се добавя по малко разтопено масло. Като го поеме се добавят 3 с.л. олио. Като даде сигнал за добавяне на продукти – стафидите. Ако тесто е течно може да се добави още брашно

Козуначени кифлички
2 яйца
60 гр. Масло
60 гр. Захар
100мл прясно мляко,
една щипка сол,
350 гр. брашно,
едно пакетче суха мая,
могат да се добавят и стафиди или лимонови корички,но това по желание.

пускам машината на програмата за месене на тесто,на моята машина "мулинекс" тази програма е 1 час и 50 минути,след като е готово тестото оформям кифличките и им слагам като пълнеж мармалад,сирене,кашкавал или каквото преценя за подходящо,оставям ги да втасат за около 15 минути и после ги пека на не много силна фурна.това всъщност е бабината рецепта за козунак,просто видях че на моята машина рецептите са все за около 350гр. брашно и си намалям пропорционално рецептите и експериментирам. козунак не мога да опека в нея сполучлив,прекалено дълго втасва и става почти на трохи,но кифличките ги харесваме

Панетоне
4 супени лъжици прясно мляко
2 яйца
80 г масло
130 г брашно
60 г захар
130 г брашно
1 пакетче суха мая
6 супени лъжици стафиди
4 супени лъжици захаросани портокалови корички

В моята машина се слагат в този ред съставките.
Пече се на програма за Сладък хляб (3 часа и 9 минути, но изключих 10-на минути преди края, защото взе да попрегаря).
Наистина е много вкусно и наистина мирише на козунак.)


КРЪГЪЛ ПЛЕТЕН КОЗУНАК




http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=86477.20...

DJEMMA

Състав:
10 гр мая (суха)
125 мл прясно мляко (топличко)
100 гр масло (половината олио, половината разтопено краве масло)
500 гр брашно (зависи много какво ти е брашното)
щипка сол
3 яйца
125-150 гр захар
настъргана лимонова кора
стафиди
бадеми
ванилия

Приготвяне:

Слагам в машината първо прясното мляко, след това олиото и разтопеното краве масло, яйцата, брашното, захарта, солта и маята.

Оставям го да се меси и втасва (ползвам програма ТЕСТО)

След като свърши програмата го изваждам, прибавям настърганата лимонова кора, оформям го и го слагам на топло още веднъж да втаса. Преди да го сложа да се пече го намазвам с жълтък, поръсвам със захар и забождам стафиди и бадеми.

Ще потърся снимка да ти го покажа в готов вид.

Ако искаш голяма доза, удвои продуктите.

А за печенето - пече се на 180 гр. Аз не загрявам фурната за първите и така те продължават да втасват там докато започнат да се пекат, през това време вторите си втасват нормално. За да не ти изгорят отгоре,като видиш, че отгоре са добили вече готов вид, покриваш с фолио и продължаваш печенето, като пробваш с клечка дървена кога са готови.

DolceVita

Някои попита за козунак с крем. Пиша ви една френска такава рецепта. За съжаление не съм го правила, но готовия вариант е ФАНТАСТИЧЕН и скоро ще пробвам!

Козунак "Шиноа"

Слагате в хлебопекарна:
100ml прясно мляко
100 gr масло
2 яйца разбити предварително
400 g брашно
50g захар
1/2 каф. лъж. сол
1 пакетче суха мая

След като втаса тестото (не знам как става с хлебопекарна), вземате едно парче от тестото и разточвате кора с дебелина около 3 мм. и слагате на дъното на облечена с хартия за печене форма с махащи се стени. Покривате със сладкарски крем (онзи, с яйцата и брашно, дето се вари до сгъстяване). Остатъка от тестото също разточвате на правоъгълна кора, малко по-дебела. Мажете хубаво кората със същия крем. Отгоре разпръсквате парченца черен шоколад или стафиди, парченца бадеми или всичко заедно. Навивате на руло (не стегнато а съвсем леко) и режете на парчета. Подреждате във формата върху първата кора + крем едно парче в средата и друго около него. Оставяте да втаса за още около 1 час и печете на 180 около 30 мин.



gal1.mylivepage.com/forum
« Последна редакция: Май 01, 2008, 03:14:05 от Таниела » Активен



Когато един човек не може да оцени добрата ти страна, значи е   дошъл момент за лошата.
Таниела
Администратор
*******

Рейтинг: 733
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 10024


Стара Загора


« Отговор #5 -: Май 01, 2008, 03:13:20 »

Кекс

Кекс със стафиди

100 мл. мляко
2 яйца
125 гр. масло
120 гр. захар
1 пак. ванилия
250 гр. брашно
½ пак. суха мая
1 щипка сол
6 с.л. смяни бадеми
125 гр. стафиди

програма : 6 (1 ч и 63 мин.)
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.



gal1.mylivepage.com/forum
« Последна редакция: Декември 15, 2010, 12:12:04 от Таниела » Активен



Когато един човек не може да оцени добрата ти страна, значи е   дошъл момент за лошата.
Helene
VIP мами
*********

Рейтинг: 1008
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 8933



« Отговор #6 -: Май 13, 2008, 10:15:25 »

От скоро и аз имам, но още не съм я изпробвала.Тези дни си мислех да го направя и ще споделя.
Благодаря за рецептите, Таничка!Ще се възползвам.
Активен
ALMA
Зарибено мами
****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 138



« Отговор #7 -: Юли 14, 2008, 02:29:54 »

И аз имам от около половин година и направо и стопих лагерите Tongue Всичко в нея си меся, ама гледам, че повечето ми рецепти Таниела вече ги е постнала. Обаче в това топло време взеха да ми префтасват тестата, та ги пускам на бърза програма, или само ги меся в машината, а си втасват в обикновенна тавичка. Има един голям минус хлебопекарната - много се пълнее Push
Активен
gergana1958
Зарибено мами
****

Рейтинг: 13
Неактивен Неактивен

Публикации: 440


мила,малка Александра


« Отговор #8 -: Юли 24, 2008, 10:46:26 »

И аз имам от около половин година и направо и стопих лагерите Tongue Всичко в нея си меся, ама гледам, че повечето ми рецепти Таниела вече ги е постнала. Обаче в това топло време взеха да ми префтасват тестата, та ги пускам на бърза програма, или само ги меся в машината, а си втасват в обикновенна тавичка. Има един голям минус хлебопекарната - много се пълнее Push
незнам дали е удобно да питам каква е цената на тази помагачка в кухнята Tongue
Активен

1



Sladost
Гост
« Отговор #9 -: Август 04, 2008, 10:31:38 »

незнам дали е удобно да питам каква е цената на тази помагачка в кухнята Tongue
   
Ние купихме на свеки за 90лв,имаше и над 100лв и по 50лв
« Последна редакция: Август 04, 2008, 10:33:55 от Sladost » Активен
Таниела
Администратор
*******

Рейтинг: 733
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 10024


Стара Загора


« Отговор #10 -: Септември 10, 2008, 01:21:08 »

Хляб с Къри




Продукти :

3 чаши брашно
1 1/2 ч.л  къри на прах
1/3 чаша кокосови стърготини
2 ч.л хлебна мая за машина
1/3 чаша едро нарязани печени фъстъци
1 ч. ч. вода
3 с.л. обезмаслено сухо мляко на прах
1 с.л. масло или маргарин
1 ч.л. сол
1 с.л. захар

Приготвяне:

1. Добавете съставките на хляба в машината, в реда, препоръчвани от производителя (добавете кокосовите стърготини и фъстъците с брашно).
2. Препоръчана програма на машината за хляб : Основна / бял хляб / средно изпечена коричка.
Активен



Когато един човек не може да оцени добрата ти страна, значи е   дошъл момент за лошата.
DOROTI
Зарибено мами
****

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 114



« Отговор #11 -: Септември 24, 2009, 03:19:25 »

Аз моята я купих от Ларедут за 10 евро. Music
Активен

siqnalili
Упорито мами
***

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 53



« Отговор #12 -: Октомври 01, 2009, 11:42:52 »

Здравейте мами,
темата е супер, аз също мисля да си взема такава машина  Smiley
Активен

jovkafeld
Ново мами
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


« Отговор #13 -: Март 11, 2010, 09:29:00 »

Здравейте,наближава Велигден и темата за козунаците идва на преден план.В тази връска искам да попитам някой дали е пекъл козукак в машината за хляб,но с готовото за козунак тесто на ТЕХРА? Моля Яйце1
Активен
Таниела
Администратор
*******

Рейтинг: 733
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 10024


Стара Загора


« Отговор #14 -: Март 11, 2010, 11:23:26 »

Става в машината, но изглежда като хляб.
Аз съм против химиите в смеските на Техра.
Като ще е домашен, си го правя по рецепта.
Активен



Когато един човек не може да оцени добрата ти страна, значи е   дошъл момент за лошата.
Страници: [1] 2 3 4   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  





Copyright © 2010 Mamita-bg.com. Всички права запазени.
Страницата е създадена за 0.725 секунди с 21 запитвания.